Dag 14: Tweede dag terugreis

Bij het opendoen van de gordijnen: het regent en het is grijs. Hè bah, begint dat nu al? We zitten nog halverwege Italië! 

Na het ontbijt gaan we weer rijden. Rijden, rijden, rijden. Rijden, rijden, rijden. Bij de grens met Zwitserland stoppen we om een vignet te kopen en nog één keer een Italiaanse capuchinno te drinken. Arrivideci Italie!

Tegen een uur of 4 komen we in de buurt van Gotthard. Het is slecht weer, de bergen zijn bedekt met wolken en we twijfelen of we de pas wel moeten nemen. Waarschijnlijk rijdt je dan dik in de wolken/mist. Er staat wel file bij de Gotthardtunnel. We laten TomTom toch maar een alternatieve route berekenen, maar het is moeilijk te zien of dat via de Gotthardpas is of niet. Als hij bij een afslag met onbekende plaatsnamen roept dat we deze moeten nemen, denken we "nee, dat kan niet kloppen" en rijden eigenwijs rechtdoor. En recht de file in. Grrrr. Gelukkig komt de afslag voor de Gotthardpas nog, maar dan hebben we al wel een half uur in de file gestaan, als we naar Tommie hadden geluisterd hadden we dat mooi overgeslagen! Nou ja, gelukkig missen we nu het laatste stuk file nog.

Het is ondertussen open getrokken en de Gotthardpas blijkt prima te rijden. Best een brede weg en erg mooi. Met de nodige fotostopjes doen we er minder dan 3 kwartier over voor we weer op de snelweg zitten. En dan....

Rijden, rijden, rijden. Rijden, rijden, rijden.
Eten.
Rijden, rijden, rijden. Rijden, rijden, rijden.

En dan zijn we 0:50 thuis. 
Best stoer, van Sicilië naar Nederland rijden in 2 dagen, zonder vroeg op te staan en met ook nog een stukje omrijden omdat dat mooier is (Gotthardpas).

5763 km gereden, ruim 69 uur in de auto gezeten in 2 weken.

Reacties 1

mam 13-10-2012 12:55

WAT EEN STOER STEL ZIJN JULLIE!!
en alles is goed gegaan, fantastisch.
Droppie weer blij, want dat was ze echt
niet meer.volgens ons was het een mooie reis.

Wat wordt het volgende vakantie-land?
doei mam

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer