Dag 9: Torre Salsa en Valle dei Templi

Vanochtend eerst ontbijt in ons bed en breakfast. Dat is anders dan we tot nu toe gewent zijn; de eigenaresse (Adriana) brengt de spulletjes naar onze tafel en we maken een praatje. We zijn op dit moment de enige gasten, dus het is heel stil als we zitten te eten. We krijgen typisch Sciciliaanse dingen: gevulde croissants en stokbrood met lokale ham en kaas. 

We kregen een tip van Adriana om naar 'Scala dei Turchi' en 'Torre Salsa' te gaan.  Dat laatste is een natuurpark, het eerste is een aparte rotsformatie aan het strand.  Wij hadden het plan om ook nog lekker aan het stand te gaan liggen, dus we kiezen voor Scala dei Turchi. Daar aangekomen parkeren we de auto en hebben een flinke afdaling naar beneden. Dat is niet zo erg, maar je weet dat je ook ooit weer omhoog moet hè? Het strandje is minder mooi dan dat we verwacht hadden. Of zijn we gewoon te verwend door de mooie Mexicaanse stranden? De rotsformatie is wel apart, het is wit en loopt als een soort ski-helling het water in.

Je kunt er op klimmen (wat iedereen doet, en wij dus ook) en er zijn hele aparte vormen uitgesleten, bijna Gaudi achtige rondingen die je als bankjes kunt gebruiken. Het weer is trouwens flink grijs geworden, jammer, als de zon op die witte rots staat zal het nog wel veel mooier zijn. We blijven tot 4 uur op het strandje liggen. Af en toe komt de zon nog even terug, maar het is overwegend grijs. Wel een graadje of 26, dus prima te hebben.  We besluiten naar de Valle dei Templi te gaan en het natuurpark over te slaan. Maar we moeten eerst het stijle paadje omhoog klimmen. Gelukkig heeft iemand op de helft een barretje met terras gebouwd, handig! Zo. Eerst een biertje en een wijntje.    Vallei dei Templi is een gebied (niet echt een vallei) waar veel tempels uit de Griekse oudheid bij elkaar staan. De oude Grieken hadden hun rijk namelijk ook hier op Sicilië. Er wordt gezegd dat nergens zo veel tempels bij elkaar staan als hier. Bij ondergaande zon is het mooi om te zien en als het donker wordt dan worden ze verlicht. Best indrukwekkende bouwwerkjes aangezien ze uit 450 voor Christus zijn! Volgens mij deden de Grieken het toen iets beter dan nu.      Daarna gaan we terug naar het B&B, frissen ons op en gaan eten in het restaurant dat Adriana aanbevolen heeft. We zijn er best laat (rond kwart voor 10), maar zijn zeker niet de laatste.  Het eten is bij mij redelijk, voor Andrea niet zo. 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer