Dag 12: Toarmina

Helaas alweer onze laatste dag, morgen gaan we terug. Een dag later (vrijdag) zou misschien ook kunnen, maar als we er dan 3 dagen over doen komen we pas zondag (laat?) thuis. Dat is ook niet zo fijn.

Onze laatste dag willen we rustig aan doen. Helaas heeft het hotel geen zwembad, dus we gaan naar het strand. Eerst ontbijten buiten met een prachtig uitzicht over de zee en zicht op de Etna. Hier trouwens geen ontbijtbuffet. We krijgen een kaart en dan bestel je apart koffie, plakjes ham, kaas, muesli, etc. Het brood staat al wel op je tafeltje. Apart! Na het ontbijt pakken we onze spullen weer in en wachten tot we over kunnen naar de andere kamer.

We kunnen vlak voor het hotel naar het strand, of verderop waar je met een kabelbaan naar beneden gaat. We proberen eerst voor het hotel. Daar is een enorme trap naar beneden, zeker een paar honderd meter, en dat gaan van links naar rechts. As we ongeveer op de helft zijn zien we het strandje liggen. Het is leeg en ziet er niet uit. Sjips. De trap maar weer op, hijgend en puffend komen we boven. Onze portie sport voor vandaag hebben we weer gehad!

We lopen naar de kabelbaan maar omdat we langs de zee lopen blijken we een flinke omweg te maken. Zo, dat is nog een stevig endje lopen! Met de kabelbaan gaan je van Taormina op zo'n 300 meter naar een badplaatsje op 25 meter boven de kust voor €3,- per kaartje. Helaas komen we niet bij een strand uit. We moeten goed zoeken, als je een straatje in loopt is het heel smal en gaat het natuurlijk weer met een trap naar beneden waar je er dan achter komt dat het strand niet hier is. En omhoog maar weer en verder lopen! Er staan veel hotels waarbij het strand privé is. Na een tijdje vinden we een semi-publiek strandje. Het eerste stukje is leeg zonder voorzieningen, iets verder staan mooie ligbedjes. Kosten €10,- per stuk, doen we toch maar want het is een grof kiezelstrand, dat ligt niet fijn met je handdoekje alleen. Het uitzicht is prachtig, en het water heel helder.

Als we weer terug gaan kopen we nog 2 kleine ijsjes, €7,- en zo ben je al weer €39,- kwijt als je even naar het strand gaat en voor de rest niet eens iets te eten of drinken koopt. Het goede leven in Toarmina is niet goedkoop!

Voor het we gaan eten rusten we op ons terras uit van de lange weg terug van het strand. Daarna gaan we de stad in en eten pizza bij een leuk restaurantje op het terras buiten en lopen door de stad en shoppen daarna nog wat.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer