Dag 2: Stelviopas

Toen we vandaag opstonden was het minder mistig en zagen we dat we inderdaad een mooi uitzicht vanaf ons balkon hadden.

We zijn op weg gegaan naar de Stelviopas en kwamen onderweg door Glurns, een mooi historisch dorpje waar je door een toegangspoort naar binnen rijdt.


Even rondgekeken daar en toen naar Prato allo Stelvio, waar we de pas richting Bormio genomen hebben. Vanaf het noorden is het best kaal en de weg blijft maar omhoog slingeren. De haarspeldbochten zijn zo krap dat je er niet in zijn 2 doorheen kunt (zelfs niet in een Alfa met 170pk in sport mode :). Dus aanremmen tot je bijna stilstaat, in zijn 1 zetten, insturen en gas erop! We zijn op veel plekjes gestopt om even rond te kijken en foto's te nemen. Na een uurtje of wat waren we boven, op zo'n 2775 meter hoogte. Iets boven ons lag de sneeuw al, maar voor de rest is het een kale, rotsachtige bedoening daar. Er was een klein dorpje, maar dat zag er wat vervallen en niet heel gezellig uit. Even koffie gedronken en aan de andere kant de pas af naar beneden gereden. Die ziet er heel anders uit, Italiaanser, de andere kant ziet er meer Oostenrijks uit. Ook hier weer gestopt bij watervallen e.d Naar beneden rijdt het een stukje makkelijker, maar ondanks zo veel mogelijk op de motor remmen, werd het rempedaal toch wat zachter toen we bijna in Bormio waren. En ik heb nog wel Brembo remmen! Niet heel veel last van druk verkeer of motoren gehad trouwens. Één keer hadden we een fotostopje en waren we een eind van de auto afgelopen toen we een auto met caravan omhoog zagen ploeteren. Wij terugrennen naar onze bolide, want daar wilden we natuurlijk niet achter zitten! Ook nog fietsers gezien die omhoog ploeteren, respect!


 Na de Stelviopas hebben we koers richting Pisa gezet. Volgens de navigatie 5 uur en een kwartier. Pfff, da's best ver. Maar het mooie was dat we al naar korte tijd van de wat grotere weg waar we op zaten afgestuurd werden en nog een bergpas over gingen, de Passo di Mortirolo. Tamelijk onverwacht en het weggetje wordt steeds smaller en blijft ook maar omhoog gaan. Het is wel erg mooi, het asfalt is goed, het is heel erg groen; eigenlijk is dit mooier dan de Stelviopas, zeker als je voor de natuur komt of er wilt fietsen. Hoogste punt was 1852 meter. Maar... als je omhoog gaat moet je ook weer naar beneden en het duurde een eeuwigheid voor we op een snelweg waren. Geen idee of dit de snelste route was, maar het was in ieder geval wel mooi. 

Dan nog een paar uurtjes naar Pisa over de snelweg, waar we nog een flinke buien hebben. We overnachten in een hotel in een natuurpark waar we 's avonds geweldig lekker Italiaans gegeten hebben!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer