Dag 1: San Valentino alla Muta

Het is zover! We gaan naar Sicilië!

Om 9.30 zijn we (eindelijk) vertrokken vanuit Helmond. Onderweg weg hadden we eerst mooi herfstweer met zon. Maar rond Stuttgart begon het helaas te regenen, en dat leek vandaag niet meer op te houden. Gelukkig werd het iets beter toen we in Oosterijk de bergen in reden. Volgens onze TomTom moesten we nog maar 28 km rijden (in 26 min.) tot onze eerste stop nabij een meer. Maar we zagen dat meer maar niet, tot we een bocht door gingen. Maar wat doet die kerktoren in het meer?

Er is hier ooit door de fasistiche regering een stuwmeer aangelegd waardoor de mensen zonder enige vorm van vergoeding moesten verhuizen. Alle huizen werden gesloopt, maar de kerk hebben ze laten staan. Het wordt 'de tragedie van het Reschen Reservoir' genoemd. 

Verder naar het hotel: We moeten in het volgende dorp links en rechts via kleine straten rijden en ineens heel steil om hoog. Het wordt steeds steiler en mistiger. Een scherpe bocht rechts en nog een naar links en we zien bijna niks meer voor ons. Ineens zien we een vaag licht en een huis. Eindelijk, we zijn er. Een avontuurlijk laatste stukje en een spooky sfeertje hier boven in de mist!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer