Dag 8: Riserva Naturale dello Zingaro

Vandaag zijn we eerst naar het 'Riserva Naturale dello Zingaro' geweest. Dit is het oudste natuurpark van Sicilië en ligt aan de noordkust, een stuk ten westen van Palermo. Vanaf Cefalù een uurtje of 2 rijden. We komen wel door Palermo heen maar stoppen daar niet. Tegen de tijd dat we bijna in het park zijn moeten we aardig plassen en er komen natuurlijk net geen dorpjes of barretjes of zo meer voorbij. Snel doorrijden, auto parkeren en kaartje kopen dus. Een minuutje of 20 wandelen het park in is er en wc. Dat lucht op! Het park is zo'n 7 kilometer lang en heeft talloze baaitjes, maar het is ondertussen 27 graden in de schaduw en 42 in de zon en je moet flink berg op/af wandelen dus wij gaan alleen naar de eerste baai. Het is er werkelijk prachtig! Heel helder water, schitterende omgeving. Jammer dat we de zwemspullen in de auto hebben laten liggen. We kijken dus even rond in de baai, staan even lekker met de voeten in het water en klimmen dan het bergpad terug naar de auto. Daar gaat de airco even op standje allerkoudst om een beetje bij te komen!
Daarna rijden we naar de zuidkust van Sicilië. We hebben een bed & breakfast gereserveerd in Agrigento waar we rond 6 uur aankomen. Wat we zo onderweg zien is dat de zuidkust minder mooi is dan het noorden. Het voelt ook wat anders aan; vochtiger en er zijn meer wolken. Het deel van de stad waar onze b&b in zit ziet er arm uit. Het is een hele shock, van het luxe resort waar we gisteren waren naar het b&b van nu. Het is prima hoor, maar op booking.com was de beoordeling een "9,1 schitterend" en daardoor hebben we ons niet helemaal gerealiseerd dat een bed & breakfast in een volksbuurt er toch echt wel anders uitziet dan een 4 sterren resort. Kortom, we gaan van dit:
Naar dit:

Ah, maar dan ben je wel veel goedkoper uit hoor ik u zeggen. Nou, goedkoper dan gratis wordt toch lastig! Want toen we vanochtend uitcheckten, moesten we alleen voor het diner van eergisteren betalen. Toen we eergisteren gingen klagen over de kleine kamer en toen die suite kreeg zeiden ze nog "This room is our present to you". Niet gedacht dat ze dat zo letterlijk zouden nemen! Het zal wel een foutje zijn geweest en misschien sturen ze nog een rekening, maar we hebben niets gezegd (stout stout) hebben betaald voor het eten en zijn gegaan.  [Terug in Nederland blijkt dat de kamer wel gewoon in rekening gebracht is op de credit card, zal wel meteen bij het booken gebeurd zijn. Helaas!]

Afijn, in de b&b in Agrigento werden we ontvangen door de eigenaresse Adriana. We kregen een kopje koffie (dat betekent in Italië een mini bekertje espresso van ongeveer uuh, 1 slokje) een lekker koekje en uitleg over de omgeving. De kamer is verder prima, modern ingericht, schoon en de dame is heel aardig dus we houden het hier ook wel uit. En dat is maar goed ook, want we hadden 2 nachten geboekt. 

Onderweg naar Agrigento kwamen we trouwens langs een McDonalds. Die zie je hier niet zo vaak. De laatste avonden hebben we iedere keer uitgebreid gegeten, dus nu was een simpele en snelle hap toch ook wel eens bijzonder fijn! Alleen was dat rond 4 uur, dus we gaan er nu toch maar op uit om ergens nog een klein hapje te halen. Er is een boulevard waar restaurants zitten, maar dat is nog een lekker stukje wandelen. We vinden uiteindelijk een restaurantje dat ons wel wat lijkt en eten allebei een voorgerechtje en laten het daarbij. We wandelen de boulevard af en voor we terug in de kamer zijn is het toch al weer een uur of 10. 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer