Dag 3: Pisa en Tarrot Garden

We hebben dus overnacht in een natuurpark. Het hotelgebouw was net nieuw; vroeger was het een manege of zo (of een klooster of gesticht; daar leek het ook wel op). De kamers waren mooi en modern, maar het badkamertje was wel erg klein. Het was er ook erg rustig; volgens mij waren wij de enige gasten.

Het ontbijt was apart, er was een los gebouw waar wat werklui zaten. Na even zoeken hadden we daar een restaurant in gevonden, maar wij werden naar een soort barretje gedirigeerd. Het leek alsof ze iets hadden van "whaa! Een gast! Wat nu?". Man achter de bar was wel vriendelijk, maar sprak alleen Italiaans. Het ontbijt was één plastic bordje (voor ons samen) met 2 gebakjes en een kopje koffie. Lachen! Ik heb er nog 2 cappuccino's en toen we vertrokken nog 2 flesjes water bij gebietst en met een vrolijk arrivederci, maar een niet geheel volle maag gingen we op weg.

Vandaag naar Pisa, even de toren bekijken. Ons hotel was al vlak bij en we hadden ook vrij gemakkelijk een parkeerplaats (€0,60 per uur, parkeren in Helmond in ongeveer 3x duurder dan parkeren bij een wereldberoemde attractie, volgens mij klopt er iets niet in Nederland). Helaas wou het weer niet helemaal meewerken. Donkergrijs en af en toe regen.

Na de gebruikelijke foto's hebben we een kaartje gekocht om in de toren te kunnen. Je moet dan op een afgesproken tijd in een kantoor je tas in een kluis komen doen om je daarna bij de toren te melden om met een groep omhoog te gaan. We hadden nog even tijd, dus we hebben een cappuccino gedronken op een terrasje met uitzicht op de toren om daarna de 'excursie' te beleven. Na een korte uitleg over het ontstaan van de toren en de restauratie mag je een kleine 300 treden omhoog klimmen. Pfeeuw! Maar mooi uitzicht over het verder niet zo mooie Pisa.

Daarna nog even geshopt (handtas voor Andrea gekocht, je bent tenslotte in Italië hè?) zij we vertrokken naar Capalbio, een kleine 3 uur rijden. Onderweg is het weer eerst nog heel slecht, maar hoe zuidelijker we komen, hoe beter het wordt. Als we even stoppen voor een snackje is het 25 graden en zonnig, Jahoe! Eindelijk vakantieweer!

In Capalbio ligt de "Tarrot Garden" of "Giardino dei Tarocchi" een tuin vol met beelden van kunstenares Niki de Saint Phalle; bizarre kunstwerken bekleed me mozaïeken en spiegels.

Het doet me denken aan een kruising tussen Gaudi en Dhali. Er staat zelfs een heel huis gemaakt van stukjes spiegel en mozaïek, en. In veel dingen kun je in. Heel apart allemaal!

We hebben een prima hotel in Capalbio gevonden. Heel goedkoop maar het ziet er super verzorgd en gezellig uit met een prachtig zwembad en we hebben een super de luxe kamer. Dat bevalt zo goed dat we besluiten om hier nog maar een dagje langer te blijven. Als het weer mee zit gaan we morgen lekker nietsdoen aan het zwembad. s'Avonds eten we een pizza op het terras van de dorpskroeg. We hadden namelijk zin in pizza, maar het pizzarestaurant waar we naar toe wilden (ons hotel heeft de menu's van alle restaurants in het dorp liggen) is dicht. Bij een ander restaurant vragen we of ze pizza hebben maar daar reageren ze met "pizza? Nee, dit is een restaurant!". Oké, pizza is niet iets wat je hier in een restaurant eet? Ach, het terras van de dorpskroeg is best gezellig dus eten we daar. Daarna  maken we een avondwandeling naar een kasteel bovenaan het stadje. Heel leuk, er zijn kleine straatjes binnen de kasteelmuren en daar zitten barretjes en restaurants.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer