Dag 13: Eerste dag terugreis

Het wekkertje ging om 8 uur. Nog één keer ontbijten in de Sciciliaanse ochtendzon met het prachtig uitzicht op de baai en de Etna (hij rookt!). Daarna koffers inpakken, omkleden en uitchecken. De auto wordt uit de garage gehaald voor ons en iets naar 10 uur rijden we weg uit Taormina. TomTom zegt: 2250 km tot Helmond. Wat u zegt, een lekker stukje rijden.

We rijden naar Messina, kopen een kaartje voor de boot en steken over. Gaat allemaal lekker soepel, de boot ligt er al en we kunnen er vrijwel meteen op. Het lijkt wel of de oversteek iets langer duurt dan de heenvaart, een minuutje of 25 schatten we.

Eenmaal op het vaste land van Europa aangekomen is het zitten maar en kilometers maken. Het eerste lange stuk gaat richting Salerno met heel veel wegwerkzaamheden. Dat schiet nog niet heel erg op met slechts 1 rijstrook, maar we mogen niet klagen want de andere kant in is er een langzaam-aan protestactie. Een lange rij auto's beplakt met posters met "No" en dan nog iets wat we niet kunnen lezen, rijdt heel langzaam. Erachter is een enorme file ontstaan.

Wij rijden lekker door. Zo, dat schiet best lekker op. Napels voorbij, Rome voorbij... Rond een uur of 6 willen we er hapje gaan eten. Plan is om dat bij een wegrestaurant te gaan doen, dan verliezen we niet zo veel tijd. Hé, komt er net een aan. Ziet er goed uit, soort winkelcentrum-achtig iets met daarin een shop en een restaurantje. Dat dicht is. Oh ja, Italianen eten laat hè? Gaat pas om half 7 open. Daar wachten we dus niet op. Weer in de auto en verder. 50km later het volgende wegrestaurant. Er staat wel wat koud te worden bij een zelfbedieningsbuffet, maar voor de rest geen personeel. Ziet er ook niet echt open uit. Mmmh, dan ook maar niet. Wordt het toch McDonnalds? Bij de volgende hebben we meer geluk. Nou ja, geluk. We pakken allebei cordon blue met gebakken aardappeltjes en wat te drinken. €26,- en niet echt lekker. We rijden nog een stukje door. Andrea zoekt een prima hotelletje 50 km onder Firenze/Florence, niet te duur en vlak bij de snelweg. We checken in, schrijven dit verhaaltje af en komen er achter dat het nog maar 1280 km naar huis is. Mmmh, dat zou in 1x kunnen morgen! Ons plan was echter om bij Zwitserland nu eens niet de Gotthardtunnel te nemen maar over de pas te gaan. Jaren geleden van iemand gehoord dat dat zo mooi is, maar we hebben nooit de tijd om dat te doen. Nu wel, als we tenminste niet in 1 dag door willen jakkeren. Morgen even kijken wat we doen als we in de buurt zijn.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer