Dag 6: Cefalù op Sicilië

Vandaag gaan we op weg naar Sicilië. We rijden in ongeveer 5,5 uur naar Villa San Giovanni helemaal in het zuid-westen van de Italiaanse laars. Vandaar pakken we de boot naar Sicilië.

Lekkere Italiaanse chaos als we in het stadje aankomen, druk verkeer maar de weg naar de boot hadden we zo gevonden. Er zijn 2 havens met veerdiensten naar Sicilië, maar bij één staat tourist, dus braaf als we zijn nemen we die. Maar dan splitst de weg in drieën en is het ons niet helemaal duidelijk welke je moet nemen. Afijn, na 2x de verkeerde genomen te hebben is de derde poging raak. We kopen een ticket (ai, €38,-) en rennen terug naar de auto want dat zien we andere mensen ook doen; de boot zal dus wel zo vertrekken. We moeten nog een klein stukje door de stad crossen van het ticketbureau naar de pier waar de boot aangemeerd ligt en nog een rijtje auto's staat. Helaas, hij is al bijna vol en we passen er niet meer bij. Even wachten op de volgende dus. Die komt al een kwartiertje of zo later, dus erg is dat niet. Geeft ons mooi de tijd om dat Sicilië boekje eens te voorschijn te trekken en te bekijken wat we daar eigenlijk willen zien. Beter laat dan nooit!

De overtocht is ook maar een kwartiertje. Dat blijkt niet lang genoeg om te beslissen naar welke stad of regio we het eerst gaan en welk hotel we daar gaan nemen. Leek me toch wel handig om te weten welke kant we eigenlijk in willen als we de boot afrijden.
De boot meert aan in Messina. Dat is ook al meteen chaos, maar we passen ons aan, zetten de zonnebril recht, de auto op standje sportief en duwen ons met Italiaanse bravoure door het verkeer. We gaan richting snelweg, maar bij de stoplichten komen vaak mensen naar je auto toe om je ruitje te wassen of iets te verkopen. Ziet er allemaal niet zo jofel uit, dus we houden de dure spulletjes maar even uit zicht. De snelweg op dus, maar ja, waar gingen we nou eigenlijk heen? Eerst de noordkust lijkt wel een goed plan, Cefalù schijnt een mooi stadje te zijn en ligt wel op een goede afstand qua tijd. Doe die maar dus. We rijden de snelweg af (enigszins onverwacht/onbedoeld) en schieten een parkeerplaats van een supermarkt op. Zo, met de iPad en 2 telefoons in de hand eerst eens een hotel gaan zoeken op booking.com.

Die zijn hier aardig wat duurder dan op het vasteland. We hebben nu zo veel gereden dat het wel lekker lijkt om even minimaal 2 daagjes op dezelfde plek te blijven. Na lang zoeken vinden we iets wat wel mooi lijkt en aan het strand ligt voor €110,- per nacht. Snel boeken en op naar Cefalù! Het schemert al en het is anderhalf uur rijden, dus we gaan in het donker aankomen. De weg er naar toe is trouwens een en al tunnel, we zien meer bergen van de binnenkant dan dat we van het eiland zien!

Aangekomen blijkt het een een soort resort te zijn. Ziet er prima uit. We worden ook weer bijzonder vriendelijk geholpen en naar onze kamer gebracht. Die ziet er ook goed uit, maar is wel heel erg klein. Valt toch een beetje tegen voor die prijs. We gaan terug naar de receptie en gaan eens lekker klagen dat we een 'superior room' hadden geboekt en dat dit niet echt superior is. De dame gaat meteen zoeken in het systeem, maar ze zitten tamelijk vol. Ze hebben alleen nog een luxe suite en ze moet daarvoor even met haar chef overleggen. Gaat weer allemaal heel vriendelijk en even later krijgen we voor hetzelfde tarief de suite, met jacuzzi en supermooi ingericht! Net zo'n Hollywood-filmsterren kamer, met de jacuzzi in de grond, en als je er in zit uitzicht over je eigen luxe balkon met daarachter de zee. Het leven is best te hebben hier in Italië!We eten in het restaurant van het complex; lekker en een leuke Italiaanse sfeer.

Nou, sicilie! We zijn er! Maar 6 daagjes over gedaan, valt best mee toch?

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer